Kangasniemen Kennelkerho
Kangasniemen Kennelkerho

Koirakangas – koulutus- ja kilpailukenttä

Teollisuustie 14, Tehomet-areenan päädyssä Kangasniemen urheilukeskuksessa

Vuonna 2017 valmistunut kenttä on tarkoitettu ainoastaan koirien koulutusta varten, se ei ole yleinen koirapuisto.

Kentällä järjestetään Kennelkerhon yhteisiä koulutuksia sekä muita tilaisuuksia. Jäsenistö voi myös varata kenttää omiin yksityisiin treeneihin.

Kentän käyttäjä: huolehdithan kentän siisteydestä! Ulkoiluta koirasi ennen harjoituksiin tuloa, äläkä anna sen tehdä tarpeita kentälle. Jos vahinko sattuu, siivoa jätökset pois.

» Avaa kentän säännöt tästä (pdf)

» Infoa Koirakankaalla järjestettävistä koulutuksista

Uutta: Koirakangas-koulutuskentän varauskalenteri

Kangasniemen Kennelkerho on ottanut testikäyttöön Koirakangas-koulutuskentän varauskalenterin. Jatkossa kalenteriin tullaan merkitsemään Kennelkerhon järjestämät koulutukset ja myös yksityiset treenit varataan kalenterin kautta. Huom! Koulutuskenttä on varattavissa yksityistreeneihin ainoastaan yhdistyksen jäsenille.

Kennelkerholla on oikeus perua yksityinen treenivaraus, mikäli samaan ajankohtaan tulee kerhon järjestämä tapahtuma.

Kalenteri on helppokäyttöinen: klikkaa kalenterista kohtaa, mihin haluat varauksesi tehdä, täytä tarvittavat tiedot (muista tarkastaa että varaus tulee oikealle päivälle ja aloitus- ja päättymisaika on oikein) ja tallenna varaus. Tallentamisen jälkeen et voi enää muokata varauksen tietoja.

Lisätietoja ja tuki ongelmatilanteissa: puheenjohtaja Anne Puikkonen, anne.puikkonen(a)gmail.com, 040 502 7267.

Avaa varauskalenteri tästä!

KOULUTUSKENTTÄ LUKITTU TOISTAISEKSI JATKUVIEN VÄÄRINKÄYTÖSTEN VUOKSI!

Kentältä on jatkuvasti löytynyt keräämättömiä koirien jätöksiä, roskia ja tupakantumppeja jotka eivät kuulu koirakentälle, lisäksi koirien kaivamat kuopat aiheuttavat kentällä vaaratilanteita. Tästä johtuen kenttä on lukittu.

Kyseessä on koirien koulutuskenttä - eli kenttä ei ole koirapuisto. Kenttä on tarkoitettu koirien kouluttamiseen, joten koiran on oltava valvonnan alaisena ja hallinnassa. Koira on käytettävä tarpeillaan ennen kentälle tuloa ja tarvittaessa jos vahinkoja sattuu, on ne siivottava välittömästi. Siivousvälineitä löytyy varaston seinustalta. Katso tarvittaessa kentän säännöt, ne löytyvät myös varaston seinältä ja kentän aidasta.

Kentälle pääset varaamalla treeneihisi ajan varauskalenterista ja ottamalla yhteyttä alla olevalta avainlistalta löytyvään henkilöön, jonka kanssa voit sopia avaimen noudosta/palautuksesta ja kentän käytöstä.

Avainten lainaajat:

  • Anne Puikkonen / 040 502 7267
  • Merja Salomaa / 040 572 4323
  • Joni Pietarinen / 040 754 6181
  • Janet Tervashonka / 0400 901 921
  • Sari Sinivuori / 050 304 3707
  • Tatu Partti / 0400 322 856
  • Taru Väisänen / 0400 426 776
  • Jere Pietarinen / 045 694 2902

***

Rakennusprojektin/Kenttähankkeen toteutus

Arkisto Kennelkerhon koulutus- ja kilpailukentän rakennusprojektin etenemistä. Uusin uutinen ylinnä!

» Asemapiirros

Koulutuskentästä Koirakangas!

Kennelkerhon koulutuskentästä järjestettiin nimikilpailu. Juhlatoimikunnan ja johtokunnan päätöksellä kenttä on Koirakangas ja vahtina toimiva pystykorva nimeltään Sisu.

Kyltit kiinnitettiin paikalleen 12.9.2017. Kiinnitysoperaatiossa olivat mukana puheenjohtaja Merja Salomaa, varapuheenjohtaja Anni Mustikkaharju, jäsensihteeri Taru Väisänen ja johtokunnan jäsen Hilkka Kuitunen.


Anni Mustikkaharju kiinnittämässä Sisun nimikylttiä.

Nimikyltit paikoillaan!

Sari, Sari ja Marika olivat ensimmäiset jäsenet, jotka treenasivat koirineen virallisesti nimetyllä koulutuskentällä.

Kentän avajaisia juhlittiin 17.6.2017

Samalla vietettiin Kennelkerhon 40-vuotisjuhlia.


Puheenjohtaja Merja Salomaa kentän avausseremoniassa.


Juhlaväkeä. Paikalla oli myös runsaasti koiria!


Ohjelmassa oli muun muassa rotukavalkadi.

» Katso lisää kuvia Kennelkerhon Facebook-sivuilta!

Varastorakennus tehtiin talkoovoimin

Koulutuskentän varasto rakennettiin keväällä 2017. Varastossa on kätevä säilyttää Kennelkerhon tarvikkeita agilityesteistä opaskyltteihin.

Lämpimät kiitokset kaikille ahkerille talkoolaisille!

Kuvia varaston rakennustöistä:

27.4.2017

28.4.2017

4.5.2017

10.5.2017

17.5.2017

1.6.2017

Kuvat: Anni Mustikkaharju ja Merja Salomaa

Koulutuskentän rakentaminen on loppusuoralla!

Kangasniemen Kennelkerhon koulutuskenttä on vapautunut lumipeitteestään ja kuivunut nopeasti. Kenttä on jo kovassa käytössä, siellä järjestetään mm. näyttelyharjoituksia ja koirakouluja.

Hanke päättyy kesäkuun 4. päivänä. Sitä ennen on luvassa kunnon loppurytistys, kun kentälle tehdään vielä sähköistyksiä, asennetaan valopylväät ja rakennetaan kylmä varastotila. Varaston rakennustalkoisiin ovat kaikki tervetulleita!

(Kuvat 18.4.2017 näyttelytreeneistä. Kuvaaja: Miska Laitinen)

Kenttätyöt edistyvät!

Koulutuskentällä tehtiin viikolla 45 kaivinkonetöitä sähköistyksen ja valaistuksen suhteen. Myös lapiohommissa yms. oli mukana ahkeraa talkooväkeä.

Töiden jatkosta ilmoitellaan lähiaikoina, talkooväkeä tarvitaan edelleen!

Talkoisiin ilmoittautumiset Merja Salomaalle, puh. 040 572 4323.

Aitaustöitä juhannuksen alla

Koirakentän aitaustöitä suoritetaan parhaillaan pieksämäkeläisen A-Aidat Oy:n toimesta.

Aitaustöitä koulutuskentällä

Julkaistu 23.6.2016

Maanrakennustyöt alkoivat viikolla 45

Maansiirto Marttinen

Kentän maanrakennustyöt suorittaa Maansiirto Marttinen Oy.

Räjäytystöitä kentällä 3.11.

Veijo Seppänen ja Jari Nauha Konetyö Seppäsestä tekivät kentän alueella räjäytystöitä tiistaina 3.11.2015. Kentän takanurkasta räjäytettiin kalliota, josta saadut maa-ainekset käytettiin kallioiden vieressä sijainneen notkelman täyttämiseen.

Lehtijuttu rakennustöiden käynnistymisestä (KNKL 5.11.2015)

Kennelkerhon kentän rakennustyöt käyntiin

» Avaa pdf-muotoinen lehtijuttu tästä!

Kuvia räjäytystöistä:

Veijo Seppänen
Veijo Seppänen valmistelemassa räjäytystä.

Konetyö Seppänen
Räjäytettävät kohdat peitettiin raskailla matoilla.

Konetyö Seppänen räjäytys
Pam!

Raivausta
Räjäytyksessä irronneiden lohkareiden raivausta.

Konetyö Seppänen
Räjäytyksissä syntyneet maa-ainekset käytettiin viereisen notkelman täytteeksi.


Räjäytystyön suorittaja.

(julkaistu 5.11.2015)

Koirakenttähanke etenee

Kangasniemen Kennelkerho toteuttaa viralliset mitat täyttävän koulutus- ja kilpailukentän sekä varastotilan Teollisuustien varteen, jäähallin pohjoispäätyyn. Tontista on tehty vuokrasopimus Kangasniemen kunnan kanssa.

Hankkeeseen on haettu rahoitusta Veej’jakaja ry:ltä, joka käsitteli hakemuksemme hallituksen kokouksessa 1.9.2015. Päätös oli puoltava ja hakemus on nyt ELY-keskuksella vahvistettavana.

Maansiirtotöiden tarjous on hyväksytty: työt tekee Maansiirto Marttinen. Kentän alueella tehdään myös kallion räjäytystöitä. Myöhemmin työt etenevät alueen aitaamisella ja varaston rakentamisella.

Hankeen eteenpäin viemiseen tarvitaan runsaasti vetreää talkooväkeä. Tulevista talkoista tiedotetaan mm. täällä Kennelkerhon www-sivuilla sekä Kangasniemen kunnallislehden seurapalstalla. Tervetuloa tekemään uutta koulutuskenttää!

(uutista päivitetty viimeksi: 29.10.2015)

Lokakuussa 2014 Kangasniemen Kunnallislehdessä julkaistu juttu kenttähankeen käynnistymisestä

--

Kangasniemen Kennelkerhon
kenttähanke käynnistyy

Jäsenistö näytti hankkeelle vihreää valoa yksimielisesti.

KANGASNIEMEN Kennelkerho ry päätti viime perjantaina järjestetyssä ylimääräisessä yleisessä kokouksessaan ryhtyä tosi toimiin viralliset mitat täyttävän koulutus- ja kilpailukentän toteuttamiseksi. Päätös oli täysin yksimielinen, yhtään soraääntä ei asiasta kuultu.

Kentän suunnitteluun on nimetty Kennelkerhosta toimikunta, jonka projektipäällikkönä toimii yhdistyksen puheenjohtaja Merja Salomaa. Toimikunnan sihteeri on Taru Väisänen ja muut jäsenet Anne Puikkonen, Maria Laine, Tapio Laine, Marjatta Myllylä, Janet Tervashonka ja Pia Tarvonen.

Kunnollista kenttää on kaivattu jo vuosikaudet. Nykyään Kennelkerhon koulutukset ja kisat järjestetään eri paikoissa Kangasniemellä, toimintaa on toteutettu muun muassa Kankaisten koulun viereisellä kentällä, joka ei tulevaisuudessa ole koulurakentamisen vuoksi enää käytettävissä. Myös yhdistyksen tarvikkeet agilityesteistä opaskyltteihin ovat hajallaan ladoissa ja varastoissa ympäri kuntaa. Uuden kentän kupeeseen on tarkoitus rakentaa varastotila ja näin ollen saada kaikki yhdistyksen tavarat saman katon alle. Varastotilan yhteyteen on suunnitteilla myös pieni tauko-/toimistotila.

KENTTÄ on tarkoitus rakentaa Teollisuustien varteen, jäähallin pohjoispäätyyn. Kunnanhallituksen kanssa käytävät neuvottelut maan vuokraamisesta ovat jo pitkällä ja sopimuksen viimeisiä tarkennuksia hiotaan parhaillaan. Kunta vuokraa noin 5900 neliömetrin kokoisen alueen Kennelkerholle 20 vuodeksi 100 euron vuokrahintaan. Vuokrasopimuksen ehtoihin kuuluu muun muassa se, että mikäli kunta päättää myöhemmin rakentaa alueelle jotain, voi se lunastaa Kennelkerhon rakennelmat käypään hintaan.

Kenttä on suunnitteilla rakentaa kokoon 40 x 70 metriä. Alue on suurelta osin jo valmiiksi melko tasainen ja alustavien selvitysten mukaan näyttää siltä, että täytemaata tarvitaan ainoastaan reunoille.

– Toivomme, että saisimme täyttömaita lahjoituksena lähialueen maansiirtourakoista, Merja Salomaa sanoo.

Turvallisuussyistä kenttä aidataan.

– Aita rakennetaan, jotta sekä koirat että ohikulkijat saavat olla rauhassa. Aidatulla alueella vaikkapa riistaviettiset ajokoiran pennut voivat harjoitella luoksetuloa turvallisesti, Salomaa toteaa.

HANKE lähtee etenemään, kun vuokrasopimus saadaan allekirjoitettua. Sen jälkeen kenttätoimikunta ryhtyy laatimaan tarkempia suunnitelmia ja Veej’jakajalle suunnattavaa rahoitushakemusta. Rakentaminen alkaa, jos rahoituspäätös on myönteinen.

– Mikäli päätös on kielteinen, harkitsemme sitten, alammeko rakentamaan kenttää omalla kustannuksellamme, toteaa Merja Salomaa.

Rahoitushakemus on mahdollista jättää Veej’jakajalle vuoden 2015 alussa.

Kangasniemen Kennelkerho on kaikille roduille suunnattu koiraharrastajien yhdistys, jossa on noin 140 jäsentä. Yhdistys järjestää muun muassa agility- ja tottelevaisuuskoulutusta, näyttelyharjoituksia, koiranäyttelyitä ja metsästyskoirakokeita.

Teksti: Jaana Laitinen

Katso tästä Kennelkerhon ajankohtaiset asiat!

Kangasniemen Kennelkerho ry Facebookissa

Seuraa myös Facebook-sivuamme!

- - -

Koulutuskenttä lukittu väärinkäytösten vuoksi

Kentälle pääset ottamalla yhteyttä avainlistalta löytyvään henkilöön, jonka kanssa voit sopia avaimen noudosta ja kentän käytöstä.

Lue lisätiedot!

Kangasniemen Kennelkerho